BALE VE DANS ATÖLYESİ
Bale ve modern dans atölyelerinin amacı çocukların hareketlerle kendilerini ve duygularını ifade etmelerini sağlamakla birlikte estetik algılarını ve vücut koordinasyonlarını arttırmaktır.
BALE ATÖLYESİ
Bale; vücut hareketleri, melodi, ritim, duygusal atmosfer ve dekor sanatlarının yüksek tekniklerde birleştirilerek, ortaya konulan bir gösteri sanatıdır. Balenin, diğer pek çok sahne sanatından hatta dans türünden ayrı, kendine has bir yapısı vardır.
Bale icra edilirken, vücuttaki bütün kaslar, elastikiyet gerektirecek şekilde, büyük bir ahenk içinde kullanılmak durumundadır. Bireysel figürler kadar toplu figürler de bu gösteri sanatının zorluk derecesini, duygusal derinliğini dolayısıyla etki gücünü artırmaktadır.
Sahnedeki dansçılar dâhil bütün unsurların zaman ve mekân içindeki ilişkilerini düzenleyen koreografi de bir gösteri sanatı olarak balenin etki gücünü belirlemektedir.
Bu yüzden bu dans türünde erken yaşlarda başlayan daha fazla yatkınlık, çalışma ve ihtisaslaşma gerektirmektedir. Balede, kişinin hem zihinsel hem de fiziksel olarak disipline edilmesi en belirleyici özelliktir. Bu nedenle bale, yetişme çağındaki çocuklara fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişim açısından önemli katkılar sunmaktadır.
OKUL ÖNCESİ BALE EĞİTİMİ
Okul öncesi bale atölyesi ile çocukları, bale ile erken yaşta tanıştırmayı hedefliyoruz.
Okul öncesi bale eğitimi, vücuda hareket hafızası kazandırılması, bale disiplininin belletilmesi, bedene esneklik kazandırma alıştırmaları, düzgün - dengeli beden duruşu kazandırma alıştırmaları, öğrenilen hareketlerin içselleştirilerek özgünleştirilmesi ve müzik kulağının geliştirilmesi gibi aşamalarla başlar. Bedeninin imkân ve kabiliyetlerinin farkına varan çocuklarda doğal olarak kendine güven duygusu da gelişmektedir.
OKUL ÖNCESİ BALE EĞİTİMİ İLE HEDEFLENEN KAZANIMLAR
Müzik kulağının gelişmesi,
Yapılan esneme hareketleriyle kasların elastikiyet kazanılması,
Kas yapısına bağlı olarak vücudun düzgün, dengeli, kuvvetli gelişiminin sağlanması,
Kazandırılan bale disiplininin çocuklarda yararlı bir alışkanlığa dönüşmesi,
Gösterilerde canlandırılan masal ve hikâye katkısıyla çocuğun hayal gücünün artması,
Balenin sağladığı düzen / ölçüyle çocukta el-kol-bacak koordinasyonunun güçlendirilmesi,
Kendi imkân ve sınırlarını öğrenmeye başlayan ve imkânlarını arttırma yöntemlerini kavrayan çocuklarda özgüven duygusunun güçlenmesi,
Klasik balenin temelinde, kişinin hem zihninin hem de vücut yapısının disipline edilmesi vardır. Bu bakımdan bale, çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine büyük fayda sağlayan bir sanat dalıdır.
Bale, büyük bir disiplin gerektirir. Bu koşulla birlikte bale eğitimi alan çocuk, öğrendiği disiplini hayatının her alanında uygulamaya başlar.
Bale eğitimi sırasında yapılan vücut hareketleri, içe basma, taban düşüklüğü, hafif omurga eğrilikleri gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
Anaokulumuz Bale Atölyesi Eğitimi ile çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerini desteklemektedir.